I den här artikeln kommer vi att förklara hur du rensar upp ditt webbhotellskontons lagringsutrymme. Fall när dina webbplatsfiler tar mer än 2-4 GB är ganska sällsynta, så innan du planerar uppgraderingen till nästa nivå på grund av för stor diskanvändning, rekommenderar vi att du kontrollerar om alla filer i ditt konto är faktiskt nödvändiga.

Hur kontrollerar jag min diskanvändning?

Du hittar den detaljerade statistiken för diskanvändning för ditt cPanel-konto i avsnittet  Filer > Diskanvändning menyn:

Inuti kan du kontrollera allmän statistik sorterad efter mappars diskutrymmesanvändning:

OBS: Dolda (dotfiles) filer och mappar visas inte i listan. För att se alla filer och mappar bör du navigera till Filhanterare-menyn i cPanel och markera alternativet Visa dolda filer (dotfiles).

Onödiga säkerhetskopior

Det är alltid en bra idé att hålla säkerhetskopior av dina webbplatser eller av hela webbhotellskontot.

Men om din webbplats har en hel del mediefiler eller en stor databas, kan säkerhetskopior ta en betydande mängd utrymme för webbhotellskontot. Det är därför gamla säkerhetskopior du behöver ska laddas ner och lagras på din lokala dator och laddas upp tillbaka bara om det behövs.

Bortsett från manuellt skapade säkerhetskopior kan du få säkerhetskopior genererade bl.a. av The Softaculous script. Sådana säkerhetskopior lagras i /softaculous_backups/ katalogen i din Filhanterare:

Säkerhetskopior som skapats via säkerhetskopierings- / cron-jobbet däremot, lagras i hemkatalogen tillsammans med manuellt skapade säkerhetskopior:

Säkerhetskopior som skapats av CMS-plugins lagras vanligtvis i motsvarande webbplatsmappar. För att ta reda på deras exakta plats, kolla menyn för Diskanvändning eller kontakta skriptutvecklaren.

Related Articles

Logga in