För att konfigurera ditt cPanel-e-postkonto i Outlook 2013 följer du stegen nedan.

1. Öppna Outlook, välj fliken File > Add Account:

2. Välj POP eller IMAP och klicka på Next:

3. Markera alternativet Manual setup eller additional server types > Next:

4. Fyll i ditt namn, e-postadress, välj Kontotyp – IMAP eller POP3

Incoming och Outgoing mail server (SMTP): host37.registrar-servers.com
User Name: fullständig e-postadress
Password: Lösenord för detta mailkonto
Kräver inloggning med Secure Password Notification (SPA): bör vara avmarkerad

5. När du är klar klickar du på More Settings i nedre högra hörnet av fönstret.

I fliken Outgoing Server markera alternativet My outgoing server (SMTP) kräver autentisering> Använd samma inställningar som my incoming mail server:

6. På fliken Advanced konfigurera portinställningar enligt följande:

IMAP: port 993, SSL eller port 143, TLS
POP3: port 995, SSL eller port 110, TLS
SMTP: port 465, SSL eller port 25/587, TLS

När allt är klart, klicka på OK för att stänga fönstret och sedan Next för att testa serverns anslutning:

Det är allt!